Wednesday, January 12, 2011

10 Juta Pulus


Zombie lembap terhegeh-hegeh yang menakutkan.
Puntianak kacak yang dapat memanjat pokok dengan pantas sambil membawa gadis cantik di belakangnya
Makhluk asing berkulit biru tinggi menggalah dan tidak cukup baju.
Semuanya tiada kena mengena dengan cerita ini.

Idriz cumalah seorang biasa yang mempunyai pekerjaan biasa dan tinggal di rumah biasa bersama sahabat baiknya Zohok.

Zohok adalah seorang penganggur biasa. Mangsa pembuangan pekerja daripada sebuah syarikat yang hampir muflis. Dia juga mempunyai minat yang biasa iaitu mengubahsuai robot pintar supaya lebih pintar.

Pangeran Vincent hanyalah seorang Pontianak biasa. Anak saudara Pangeran Drakula yang melarikan diri ke tanah melayu 200 tahun lalu kerana dianggap lemah. Suka minum jus tomato. Nama sebenarnya adalah Pangeran Rudolph Adolphus Stephanus Romanus Alexandra von Vincent. Tunang kepada Katerina Mendelzehoffendorf. Sorang keturunan pari-pari yang cantik.

Mereka hidup di satu zaman biasa tapi lebih maju daripada sekarang. Segala pengurusan Negara diatur dan dicatur oleh “Profesor”. Sebuah computer raksasa yang berada di bawah tanah.

Tapi hidup mereka menjadi kurang biasa selepas sorang penjenayah BESAR mencipta sebuah alat bernama “Isteri Profesor” untuk mengondam Profesor dan menyebabkan Idriz dan rakan-rakan terpaksa menyediakan wang sebanyak 10 juta pulus untuk menampung perbelanjaan peperangan!.

Ikuti pengembaraan mereka untuk mengumpul duit sebanyak 10 juta pulus. Yang pasti penuh dengan adegan “tak boleh blah” dan mencuit hati.

Kapitalis tamak yang pandai berlakon lebih susah dikalahkan daripada Dark Kamen Rider Kabuto pada tahap Hyper Clock Up!~
kamsar, 14 Disember 2010, 6.00pm, Ruang Tamu Rumah, Tawau

Catatan:
1. Ada banyak teori kejuruteraan dimasukkan dalam novel ni. Pasti best!
2. Segala teknologi canggih yang diceritakan dalam novel ini TIDAK MENGARUT sama sekali. Saya yakin satu hari nanti ia akan dapat dibangunkan termasuk cara mereka memesan makanan di kedai.
3. Jalan cerita yang mendebarkan
4. Saya nak cipta antigraviti.


Tajuk: 10 Juta Pulus
Tebal: 216 mukasurat
Penulis: Masdalifadzlie M Saaid
Harga: RM12.60
Kedai: BADAN Cemerlang Angsana
Penerbit: PTS Fortuna

4 Perbincangan:

Sunah Mohammad said...

salam..buku macam best~ nak cari la nanti...
antigraviti? macam seseorang..teruskan mengkaji..jangan lupa amek master..

lagenda pejuang islam said...

insyaAllah..
buku ni lawak tapi bagi semangat.

~seseorang tu sapa?
~master ni, ndak janji jugak. mau cari pengalaman bah

Sunah Mohammad said...

kawan...yang suka kaji antigraviti.. :)

lagenda pejuang islam said...

salam perkenalan bilang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kamsar bin Muhamad Bahron



Aku orang biasa.

Buat benda biasa.

Blog aku biasa-biasa.

Aku suka menulis tentang benda biasa.

Tapi aku akan jadi Lagenda!.

bah bah bah



Pra-Sekolah - Tiada

Sekolah Rendah Kebangsaan

Sekolah Menengah Kebangsaan - Sains Tulen

Kolej Matrikulasi - Sains Fizikal

Universiti - Kejuruteraan Mekanikal

KILANG - Maintenance



AHLAN WA SAHLAN


thelegend88


kepala otak kau!

ada soalan? ~i'm always by your side!!

"SUDUT KRITIK"

SUDUT INI MEMBERI PELUANG KEPADA PENGUNJUNG UNTUK MENGKRITIK BLOG INI SESUKA HATI MEREKA.. KALAU NAK YANG LEN, BAGI KAT BAWAH..

TIDAK BOLEH :

-BERKATA KESAT

-MEMUJI

-MENUDUH MENGKHINZIR BUTA

-MENGIKLAN

MENGAJARKAN ILMU ITU SEDEKAH

Kaunter Pukul

MUST SEE

Blog Unik

Kawan-kawan UTM

Rakan-rakan Lain

CAPAIAN

Followers

Template by KangNoval & Abdul Munir | blog Blogger Templates
HTML Free Code