Thursday, September 27, 2012

Gangnam


Oppa Gangnam Style.
Lagu ini tidak ada kaitan dengan perjalanan Isra' Mikraj nabi.
Lirik lagu ini tidak tidak ada kaitan dengan Yahudi.

Jadi boleh enjoy?
Haaa.. itu perlu diteliti dahulu.
Ada sedikit fakta mengenai lagu ini di sebuah blog yang paling serius di alam semesta. Tapi kesahihannya aku tidak tahu.
Daaaaaaaan... sebagai pengajaran, cuba tengok siapa penyanyi lagu ni.

Masa aku sekolah rendah, lagu makarena sangat terkenal. aku masih ingat lagi usaha aku untuk menulis lirik lagu Makarena versi bahasa inggeris hingga kaset aku hampir putus sebab rewind banyak kali.

Naik tingkatan dua, lagu Aserehe ha rehe bla bla bla mendapat tempat di hati orang. Di mana-mana ada aserehe. Hatta Apek Senario pun buat lawak aserehe. Dan khabar angin paling menarik tentang lagu ini adalah tentang lirik lagu ini yang menceritakan tentang keenakan SUP KUCING yang dimakan bersama Kicap. Sebab itulah ia dipanggil Ketchup SOng. Whoa!

Poco-poco kemudian menjadi terkenal semasa aku tingkatan empat. Semasa perkhemahan pengakap di sekolah, kami ramai-ramai ditawarkan ilmu tarian ini. Tapi masa itu tidak tahu macam mana aku ter'lepak' di surau dan ada senior bagitahu yang tarian itu sebenarnya membuat bentuk salib. maka aku pun percaya sekejap. Masuk Matrikulasi, kelas aku ditakdirkan masuk kelab aerobik untuk ko-kurikulum. Gerakan utamanya adalah poco-poco. Maka kami pun diajar hingga menjadi pakar. Masuk UTM, Minggu pertama adalah MSH dan aku serta beberapa orang dipaksa menari poco-poco di hadapan orang ramai. terrr...

Sekarang adalah Gangnam dan ia akan luntur juga satu hari nanti. Sekarang yang penting manager aku tidak akan suruh engineernya menari Gangnam Style. Whoa!.


Kesimpulan:
Manusia sekarang tercari-cari bahan yang mereka boleh ikuti. Bahan apa? tidak tahu. Yang pasti adalah bahan tersebut adalah sesuatu yang mampu menggembirakan hati.... "If you know what i mean" ~
...

3 Perbincangan:

Mohd Hafizul Hilmi said...

takde masa nak layan semua benda ni. sibuk cari nafkah.

Anonymous said...

oppa legend style

Lagenda said...

haha.. boleh buat cari makan nih. betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kamsar bin Muhamad Bahron



Aku orang biasa.

Buat benda biasa.

Blog aku biasa-biasa.

Aku suka menulis tentang benda biasa.

Tapi aku akan jadi Lagenda!.

bah bah bah



Pra-Sekolah - Tiada

Sekolah Rendah Kebangsaan

Sekolah Menengah Kebangsaan - Sains Tulen

Kolej Matrikulasi - Sains Fizikal

Universiti - Kejuruteraan Mekanikal

KILANG - Maintenance



AHLAN WA SAHLAN


thelegend88


kepala otak kau!

ada soalan? ~i'm always by your side!!

"SUDUT KRITIK"

SUDUT INI MEMBERI PELUANG KEPADA PENGUNJUNG UNTUK MENGKRITIK BLOG INI SESUKA HATI MEREKA.. KALAU NAK YANG LEN, BAGI KAT BAWAH..

TIDAK BOLEH :

-BERKATA KESAT

-MEMUJI

-MENUDUH MENGKHINZIR BUTA

-MENGIKLAN

MENGAJARKAN ILMU ITU SEDEKAH

Kaunter Pukul

MUST SEE

Blog Unik

Kawan-kawan UTM

Rakan-rakan Lain

Followers

Template by KangNoval & Abdul Munir | blog Blogger Templates
HTML Free Code